Onderzoek met Abilify lijkt veelbelovend!

Er verschijnen elk jaar tientallen onderzoeken naar mogelijke biomarkers voor ME waar helaas verder weinig mee gedaan wordt. Waar wij als patiënten echt op wachten zijn liefst dubbelblinde, placebogecontroleerde onderzoeken met mogelijke medicijnen. Na het teleurstellende Rituximabverhaal bleef het lang stil….

Het was Abilify dat er voor zorgde dat Whitney Dafoe, een van de meest ernstige ME-patiënten, voor het eerst in jaren weer kon communiceren – ME Centraal)

Onderzoek hard nodig!!

In een duidelijk interview en animatiefilmpje wordt hier duidelijk uitgelegd wat ME is en welk dringend advies is geboden voor snel onderzoek!

Goed nieuws voor ME Patiënten

 

Minister Van Ark neemt aanbevelingen uit onderzoeksagenda ME/CVS over en geeft opdracht voor onderzoeksprogramma.

De minister van Medische Zorg en Sport, Tamara van Ark, wil ZonMw een opdracht geven voor het uitvoeren van een onderzoeksprogramma over ME/CVS. Dat staat in de kamerbrief die Van Ark op 23 maart heeft verstuurd. Voor het programma is € 28,5 miljoen beschikbaar. De beoogde looptijd van het programma is 10 jaar. 

Druk hiernaast op het plaatje voor het volledige bericht

 

Onderzoek effect Vaccin op ME

Onderzoekers van de universiteiten uit Leiden en Utrecht onderzoeken voor de tweede keer de psychologische gevolgen van het Coronavirus. Hopelijk doen wederom veel mensen met ME/CVS mee. Het invullen van de vragenlijsten duurt 15 tot maximaal 30 minuten. Klik op de onderstaande link voor meer informatie en eventuele deelname. Bij voorbaat dank!

Vragenlijstonderzoek coronavirus
Via deze link: https://survey1.fss.uu.nl/index.php/334214?lang=nl

Bron: Universiteit Utrecht